Predsedníčka volebného zhromaždenia, prof. MUDr. Mária Belovičová, PhD., privítala dňa 20.09.2024 o 10.00 hod. prítomných členov volebného zhromaždenia, členov akademickej obce SZU a verejnosť v Aule rektora aj online a otvorila verejné vypočutie kandidáta podľa zoznamu navrhnutých kandidátov na funkciu dekana FVZ SZU na funkčné obdobie 1. 10. 2024 – 30. 9. 2028, zverejneného na webovom sídle SZU v Bratislave 16. 9. 2024 v súlade s čl. 6, ods. 13) Zásad voľby dekana volebným zhromaždením a prijatia návrhu na jeho odvolanie na Slovenskej zdravotníckej univerzite v Bratislave.

Stručne predstavila navrhnutého kandidáta, prof. Ing. Nadeždu Jankelovú, PhD., MPH a vyzvala ju na prezentáciu téz jej návrhu stratégie rozvoja FVZ SZU na obsadzované funkčné obdobie dekana FVZ SZU v Bratislave.

Následne prebehla verejná diskusia prítomných v aule. Na všetky položené otázky kandidátka odpovedala v intenciách svojho predloženého plánu rozvoja FVZ SZU na nasledujúce štyri roky.

Potom nasledovala neverejná časť volebného zhromaždenia spojená s tajným hlasovaním. Po spočítaní hlasovacích lístkov skrutátormi PhDr. Juraj Tihányi, PhD., MPH, univerzitný docent oznámil, že kandidát na funkciu dekana FVZ SZU na funkčné obdobie 1.10.024 – 30.9.2028, prof. Ing. Nadežda Jankelová, PhD. MPH, získala plný počet platných hlasov v tajných voľbách volebným zhromaždením.

V závere rektor SZU, Dr. h. c. prof. MUDr. Peter Šimko, CSc., prorektori SZU, ako aj členovia volebného zhromaždenia srdečne blahoželali novozvolenej dekanke Fakulty verejného zdravotníctva SZU, prof. Ing. Nadežde Jankelovej, PhD. MPH, a zaželali jej veľa úspechov počas jej funkčného obdobia.